Wijnshop

Cava Palau Solà Brut Nature

Cava Blanc de Blanc, Penedès, Spanje

Ligging
Cavas is de naam voor sprankelende wijnen, die hun oorsprong vinden in de Spaanse Penedèsstreek. In dit gebied ten zuiden van Barcelona worden ze gemaakt volgens hetzelfde principe als Champagne


Bijzonderheden
De naam champagne is echter beschermd en alleen voorbehouden aan wijnen, afkomstig uit het wettelijk omschreven Franse gebied rond Reims en Epernay. Nergens elders ter wereld maakt men dus wijn onder de naam champagne.


De cavas ontstaan echter wel volgens de méthode Traditionnelle. Het is een methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van de tweede natuurlijke gisting, die iedere wijn ondergaat, maar die in dit geval op fles geschiedt. De flessen worden met de hals naar beneden in zogenaamde pupitres geplaatst, waarna zich spontaan de bekende feestelijke belletjes vormen. Iedere twee maanden draait men elke fles een kwart slag, om het gevormde depot richting kurk te leiden. Na verloop van tijd worden het sediment verwijderd (degüelle), terwijl de parelende eigenschap behouden blijft.


De druivenrassen, waarvan cavas worden gemaakt, komen meestal uit de Penedès zelf. Deze Cava Blanc de Blanc is gemaakt van uitsluitend witte druivenrassen en wel:  35% Macabeo-, 40% Xarel-lo  en 25% Parellada


Proefnotitie
Hij is glashelder, licht strogeel van kleur met heerlijke vruchtenaroma’s als gevolg van optimale rijping. Hij vertoont een mooie, gelijkmatige pareling en is in de mond aangenaam mild en verrassend harmonieus.


Wijn en spijs
Heerlijk als aperitief,  bij een lichte maaltijd of een drankje na het diner.


 

1295
fles
€ 10,70
excl. btw

Streek
Penedès

Appellatie
Cava Blanc de Blanc

Druivenras(sen)
35 % Macabeo 40 % Xarel-lo 25% Parellada

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
rond 10°C

Wijnkleur
Wit