Wijnshop

Château Matras Grand Cru Classé 2008

Saint-Emilion Grand Cru AC, Bordeaux, Frankrijk

Ligging
De wijngaard ligt in het zuiden van het Saint Emilion gebied en is omgeven door meer prestigieuze châteaux. Het château zelf ligt maar 800 meter van het schilderachtige stadje.


Bijzonderheden
Château Matras is sinds 1962 eigendom van de familie Gaboriaud. De bezitting, 12.5 hectare groot, is beplant met 50% Merlot en 50% Cabernet Franc, ligt op de heuvelrug en tegen de zuidhelling van het plateau van Saint Emilion. Men heeft 5500 stokken per ha. aangeplant en de gemiddelde leeftijd is 40 jaar. De druivenstokken staan op kiezelachtige grond, vermengd met oude zandsteen en wat ijzeroer. De wijngaard wordt met respect voor natuur en omgeving bewerkt. De kelders van château Matras bevinden zich in een oude 12e eeuwse voormalige kapel. Sinds 1976 is Véronique Gaboriaud-Bernard de verantwoordelijke keldermeester. Zij maakt gebruik van de traditionele wijnbouw, maar past ook moderne technologie toe. Er wordt geoogst per perceel en voor de vinificatie gebruikt Véronique kleine RVS tanks. De jonge wijn wordt vervolgens nog twaalf maanden op eikenhouten vaten opgevoed. Ieder jaar wordt 50% van de vaten door nieuwe vervangen.


Proefnotitie
In de neus opmerkelijke aroma's van rijp rood fruit. In de mond proef je frambozen en tannines van een zijdeachtige mildheid. De wijn is levendig en intens. Het jaar 2008 is groots van kwaliteit en hij is nu heerlijk op dronk.


Wijn en spijs
Deze grote wijn laat zich uitstekend combineren met vleesgerechten zoals: boeuf-bourguignon, gevogelte; patrijs, wild, herten biefstuk, maar ook later op de avond, met Hollandse kaas.


Speciaal voor het 175 jarig jubileum van Robbers en van den Hoogen hebben wij een partij van het mooie oogstjaar 2008 achter gehouden.

2995
fles
€ 24,75
excl. btw

Streek
Bordeaux

Appellatie
Saint-Emilion Grand Cru AC

Oogstjaar
2008

Druivenras(sen)
50% Merlot
50% Cabernet Franc

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºC

Wijnkleur
Rood

voordeel €1,55