Wijnshop

Clos des Lumières Rosé 2015

Côtes du Rhône AC Rosé, Rhône, Frankrijk

Ligging


De wijnstreek van de Côtes du Rhône behoort tot de oudste van Frankrijk. De Romeinen maakten hier reeds voortreffelijke wijnen van de druivenstokken, die eerder door de Grieken werden geïntroduceerd. Een ruim 200 km. lange vallei met wijngaarden aan beide oevers van de Rhônerivier doorsnijdt grofweg het gebied tussen Lyon en Avignon. Deze streek levert naast rode ook rosé- en witte wijnen.


Bijzonderheden


Het familiebedrijf van Monsieur Serrano en zijn zoons bevindt zich iets westelijk van Avignon in de gemeente Fournès. Grootvader Serrano startte le Clos des Lumières in 1946 en op dit moment is het alweer de derde generatie, die bijdraagt aan een goed florerend bedrijf met voortreffelijke wijnen. De zomerwarmte en het in het oosten van Frankrijk doorgaans droge klimaat geven aan de rosé wijnen een structuur die gekenmerkt wordt door een rijkheid aan alcohol van vaak meer dan 12% en een aangenaam lichte zuurtegraad. Moderne technieken dragen er toe bij, dat de wijn een maximum aan fijne aroma's prijsgeeft en dat een frisse, delicate wijn ontstaat. De bodem bestaat uit kalkrijke zand-, grind- en mergelgronden met een toplaag van zogenaamde rolkeien. Dat zijn gletsjerstenen, die voor een perfecte drainage zorgen en die bovendien de zonnewarmte van overdag vasthouden en 's nachts uitstralen ten faveure van de kwaliteit van de druif. Deze Clos des Lumières Rosé is samengesteld uit 40% Cinsault, 30% Grenache, 20% Syrah en 10% Mourvèdre.


Proefnotitie


Deze zuidelijke Rhône-wijn bezit een fraaie, helder roze kleur. In de neus hints van fruit en exotische vruchten. De smaak overtreft de verwachting, kleur en geur presenteren zich rijkelijk. In de afdronk een fijne mineraliteit met intense aroma's van rood fruit. Ingeschonken, komt zoveel gulheid u tegemoet, dat het moeilijk wachten is met een nadere kennismaking.


Wijn en spijs


Hij kan uitstekend worden geschonken bij vis, salades of gerechten met koud vlees en als aperitief. 

895
fles
€ 7,40
excl. btw

Streek
Rhône

Appellatie
Côtes du Rhône AC Rosé

Oogstjaar
2015

Druivenras(sen)

40% Cinsault
30% Grenache
20% Syrah
10% Mourvèdre

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
rond 12°C

Wijnkleur
Rosé