Wijnshop

Cuvée Speciale Bordeaux 2015 jubileumwijn

Bordeaux AC , Bordeaux, Frankrijk

Ligging
Bordeaux is het meest prestigieuze wijngebied ter wereld, geen ander gebied brengt zoveel AC wijnen voort. Het ligt aan de Atlantische Oceaan, die heeft een matigende invloed heeft op de temperatuur. De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon. Door de ligging aan grote rivieren als de Dordogne, Garonne en Gironde hebben de wijngaarden gemakkelijk toegang tot voldoende water.


Bijzonderheden
Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet-Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en gééft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet-Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit en een goede bite.


Proefnotitie
2015 is een top jaar. Met zijn assemblage van 70% Merlot en 30% Cabernet-Sauvignon, is deze jubileumwijn soepel en fruitig, met een heerlijke smaak van zwarte bessen en lichte houttonen. De selectie van de druiven is bij verschillende châteaux gemaakt. Daarna is deze cuvée speciale van Bordeaux nog 3 maanden op Frans eiken opgevoed. Een evenwichtige wijn die nu al heerlijk is om te drinken.


Wijn en spijs
U kunt deze voortreffelijke rode wijn heel goed combineren met rood vlees, wild en met allerhande kaassoorten. Kortom een fijne Bordeaux voor veel gelegenheden.

895
fles
€ 7,40
excl. btw

Streek
Bordeaux

Appellatie
Bordeaux AC

Oogstjaar
2015

Druivenras(sen)
70% Merlot
30% Cabernet Sauvignon

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 18ºc

Wijnkleur
Rood

175 jaar