Wijnshop

Kaiken Speciale Cuvee 2015 jubileumwijn

Vistaflores, Uco Valley, Mendoza, Argentinië

Ligging
Kaiken Speciale Cuvee is afkomstig uit het departement Tunyán, in het district Vistaflores, in de wijnregio Uco Valley. 100 km. van de stad Mendoza, gelegen op 1250 m. boven zeeniveau.


Bijzonderheden
Met trots presenteren wij deze speciale cuvee aan u. Hiermee willen wij al onze expertise, kennis en passie die gedurende 175 jaar van generatie op generatie zijn overgedragen, tot volle expressie laten komen. De mogelijkheid om deze wijn te maken werd ons geboden door de familie Montes op hun wijngoed Kaiken in Argentinië. Daar vonden wij de juiste combinatie van druivenrassen, klimaat en grondsoorten om deze unieke wijn te blenden.


De wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.


De laatste decennia is Argentinië qua wijnproductieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tumuyànrivier, die het gletsjerwater uit het hooggebergte aanvoeren, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.


Deze wijn is samengesteld uit 60% Merlot van oude stokken, die bepalend is voor de elegantie en complexiteit. 30% Cabernet Franc die bijdraagt aan de frisheid, mineraliteit en kruidigheid. Als laatste de unieke Ancellotta druif (10%), die garant staat voor haar fruitige karakter en evenwicht geeft aan de blend. De Merlot en de Ancellotta hebben een rijping en ontwikkeling van 12 maanden ondergaan op 2e jaars Frans eiken vaten, alvorens met de Cabernet Franc tot deze uitgebalanceerde compositie te worden geblend.


Proefnotitie
De wijn is intens donker van kleur, heeft heerlijke aroma’s en een krachtige afdronk.


Wijn en spijs
Kan uitstekend worden gedronken bij gerechten met rood vlees, wildschotels en bij kaasplateaus.1150
fles
€ 9,50
excl. btw

Streek
Mendoza

Appellatie
Vistaflores, Uco Valley

Oogstjaar
2015

Druivenras(sen)

60% Merlot
30% Cabernet Franc
10% Ancellotta

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºc

Wijnkleur
Rood

voordeel €1,00