Wijnshop

Kaiken Cabernet Sauvignon 2015

Lujan de Cuyo, Mendoza Valley , Mendoza, Argentinië

Ligging
Kaiken Cabernet Sauvignon is afkomstig uit het Tupungato-gebied  in de provincie Mendoza.


Bijzonderheden
De wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.


De laatste decennia is Argentinië qua wijnproductieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza  en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tumuyànrivier, die het gletsjerwater uit het hooggebergte aanvoeren, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.


Proefnotitie
Hij is intens robijnrood van kleur; zeer geconcentreerd en in geur en smaak zijn bosbessen, zwarte kersen en krenten duidelijk waarneembaar, gecompleteerd door iets van butterscotch met vanille, wat het gevolg is van zijn 12 maanden durende houtlagering. Zijn stevige en tegelijk zeer aangename tannines dragen mede bij tot een levendige en diepe finish.


Wijn en spijs
De Cabernet-Sauvignon laat zich voortreffelijk combineren met allerhande vleesschotels, gevogelte en wildgerechten. Daarnaast is hij bij een kaasschotel zeker niet te versmaden.


 


825
fles
€ 6,82
excl. btw

Streek
Mendoza

Appellatie
Lujan de Cuyo, Mendoza Valley

Oogstjaar
2015

Druivenras(sen)

90% Cabernet Sauvignon
10% Merlot

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºC

Wijnkleur
Rood

voordeel €0,70