Wijnshop

Kaiken Malbec 2015

Lujan de Cuyo, Mendoza Valley, Mendoza, Argentinië

Kaiken Malbec is afkomstig uit het Tupungato-gebied  in de provincie Mendoza.


Bijzonderheden
De wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.


 De laatste decennia is Argentinië qua wijnproductieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza  en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tumuyànrivier, die het gletsjerwater uit het hooggebergte aanvoeren, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden. De belangrijkste druivenrassen voor rode wijn zijn hier de Malbec, onmiddellijk gevolgd door de Cabernet-Sauvignon.


Hij is gemaakt van 90% Malbecdruiven met 10% Cabernet-Sauvignon. Waar de Malbec in Frankrijk doorgaans een minder belangrijke rol speelt, geeft deze druivensoort op Argentijnse bodem juist een formidabele rode wijn.


Proefnotitie
De wijn is diepdonker met een zweem van violet in de kleur en hij heeft uitbundige en heerlijk zuivere aroma’s. In zijn smaak ontdekt men onder meer bessen, cassis, hints van mint en geroosterde amandelen, terwijl het fruitige accent hem een extra dimensie geeft. Voorts imponeert deze wijn door zijn excellente structuur, eindigend in een verrassend lange en complexe afdronk.


Wijn en spijs
Deze Malbec kan uitstekend worden gedronken bij gerechten met rood vlees, wildschotels en bij kaasplateaus.825
fles
€ 6,82
excl. btw

Streek
Mendoza

Appellatie
Lujan de Cuyo, Mendoza Valley

Oogstjaar
2015

Druivenras(sen)

90% Malbec
10% Cabernet Sauvignon

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºc

Wijnkleur
Rood

voordeel €0,70