Wijnshop

Kaiken Malbec Rosé 2016

Lujan de Cuyo, Mendoza Valley, Mendoza, Argentinië

Ligging
Kaiken Malbec Rosé is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza.

Bijzonderheden

De wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijnproductieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyànrivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. De belangrijkste druivenrassen voor rode wijn zijn hier de Malbec, onmiddellijk gevolgd door de Cabernet-Sauvignon. In dit geval is deze formidabele roséwijn afkomstig van 100% Malbecdruiven.

Proefnotitie
Hij heeft een glasheldere en intense kleur als die van aardbeien. In de neus verrassen fruitige aroma’s van kersen en aardbeien, gecompleteerd door elegante bloemengeuren van viooltjes en jasmijn, die zijn frisheid nog eens extra verhogen. In de mond komt hij als behoorlijk vol over. Zijn milde zuren zijn in perfecte harmonie aanwezig. Het is al met al een levendige, delicate wijn met een bepaalde allure.

Wijn en spijs
Deze roséwijn smaakt verrukkelijk bij zeer uiteenlopende gerechten, zoals wit vlees, salades, sushi en sashimi. Een aangename drinktemperatuur voor deze roséwijn ligt tussen 12 en 15°C.


Printversie

895
fles
€ 7,40
excl. btw

Streek
Mendoza

Appellatie
Lujan de Cuyo, Mendoza Valley

Oogstjaar
2016

Druivenras(sen)
Malbec

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
tussen 12 en 15°C

Wijnkleur
Rosé