Wijnshop

Kaiken Terroir Series Torrontés 2016

Lujan de Cuyo, Mendoza Valley , Mendoza, Argentinië

Ligging
Kaiken Terroir Series Torrontés is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza.

Bijzonderheden
De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyànrivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. De belangrijkste druivenrassen voor rode wijn zijn hier de Malbec, onmiddellijk gevolgd door de Cabernet-Sauvignon. Voor witte wijnen wordt veelal gebruik gemaakt van de Chardonnaydruif en de Torrontés, die zich hier ook uitstekend op zijn gemak voelt. De Torrontés is een karaktervolle druivensoort voor witte wijn. Dit type komt vooral voor in Argentinië en vond ooit zijn oorsprong in Spanje. Deze karakteristieke Kaikenwijn is gemaakt uit 100% Torrontésdruiven en hij wordt beschouwd als de zich het meest onderscheidende witte wijn van Argentinië.

Proefnotitie

Hij fonkelt in het glas en toont zijn aantrekkelijke lichtgele kleur met iets van een groene schittering. In de mond komt hij direct als zeer elegant en mild over met een bescheiden aromatische intensiteit, waarbij aroma’s van muskaat ons alweer weten te verleiden. Bovendien heeft hij een zeer lange, aangename afdronk.

Wijn en spijs
Kan uitstekend worden gedronken als aperitief, bij koude voorgerechten, visschotels en ondermeer tam gevogelte.Printversie


Proefnotitie

995
fles
€ 8,22
excl. btw

Streek
Mendoza

Appellatie
Lujan de Cuyo, Mendoza Valley

Oogstjaar
2016

Druivenras(sen)
Torrontés

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
rond 10°C

Wijnkleur
Wit

voordeel €0,80