Wijnshop

Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon 2012

Lujan de Cuyo, Mendoza Valley, Mendoza, Argentinië

Ligging
Deze wijn is afkomstig uit het Tupungato-gebied  in de provincie Mendoza.


Bijzonderheden
De wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.


De laatste decennia is Argentinië qua wijnproductieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza  en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tumuyànrivier, die het gletsjerwater uit het hooggebergte aanvoeren, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.


De kwaliteit van deze ULTRA overtreft die van de “gewone” Cabernet Sauvignon. Dat komt doordat de druiven van speciale, klimatologisch zeer gunstig gelegen percelen afkomstig zijn en nog met de hand worden geplukt. Op die manier kan men de gave, rijpe vruchten zorgvuldig selecteren. Bovendien worden de stokken heel diep gesnoeid, waardoor de opbrengst per ha. weliswaar gering is, maar de kwaliteit toeneemt.


Proefnotitie
Hij is intens robijnrood van kleur; zeer geconcentreerd en in geur en smaak zijn bosbessen, zwarte kersen en krenten duidelijk waarneembaar, gecompleteerd door iets van butterscotch met vanille, wat het gevolg is van zijn 12 maanden durende houtlagering. Zijn stevige en tegelijk zeer aangename tannines dragen mede bij tot een levendige en diepe finish.


Wijn en spijs
De Cabernet-Sauvignon laat zich voortreffelijk combineren met allerhande vleesschotels, gevogelte en wildgerechten. Daarnaast is hij bij een kaasschotel zeker niet te versmaden.Printversie


 

1395
fles
€ 11,53
excl. btw

Streek
Mendoza

Appellatie
Lujan de Cuyo, Mendoza Valley

Oogstjaar
2012

Druivenras(sen)

90% Cabernet Sauvignon
10% Malbec

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºc

Wijnkleur
Rood

voordeel €1,00