Wijnshop

Pouilly Fumé Mosaïque 2015

Pouilly Fumé AC, Loire, Frankrijk

Ligging
Het wijngebied Pouilly-sur-Loire strekt zich uit langs de kalkhoudende kleihellingen van de rechteroever van de Loire, schuin tegenover Sancerre, dat zich iets noordelijker aan de andere kant van de rivier bevindt. Pouilly Fumé is een van de meest bekende witte wijngebieden in de Loire. De streek ligt in een soort driehoek bij twee andere beroemde wijnstreken: Sancerre en Menetou-Salon.


Bijzonderheden
Men produceert twee typen witte wijn met een eigen Appellation Contrôlée, te weten Pouilly-sur-Loire en Pouilly Fumé. Met de grootste zorg maakt Philippe Raimbault van Domaine Philippe Raimbault een Pouilly-Fumé naar oude tradities en wordt de kennis van het wijnmaken nog steeds van vader op zoon overgedragen. Philippe - de negende generatie in dit familiebedrijf – produceert niet veel wijn, maar wel wijn van opvallend grote kwaliteit. De bodem van zijn domein - met een ondergrond uit het tijdperk jura – geeft regelmatig oeroude, versteende schaal- en schelpdiertjes prijs, afkomstig uit de zee die hier ooit was. En dat is gunstig voor de wijn, want het betekent dat de grond rijk is aan kalk, wat de druiven mooie zuren en aroma’s geeft.


Proefnotitie
Deze wijn, afkomstig van uitsluitend de Sauvignondruif, is een fraaie, frisse, droge Pouilly Fumé met de geur van zacht geel fruit en nuances van aalbessen en citrus. De milde, frisse en zachte smaak blijft geurig en evenwichtig in de afdronk.


Wijn en spijs
Het is een verrukkelijke aperitiefwijn. Daarnaast past hij ondermeer uitstekend bij verfijnde visschotels, rijke salades en bij amuses.

1495
fles
€ 12,36
excl. btw

Streek
Loire

Appellatie
Pouilly Fumé AC

Oogstjaar
2015

Druivenras(sen)
Sauvignon Blanc

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 12ºC

Wijnkleur
Wit

voordeel €1,00