Wijnshop

Prelius Cabernet Sauvignon Bio 2012

Maremma Toscana DOC, Toscane, Italië

Ligging
De Prelius wijngaarden bevinden zich tegen het heuvelachtige “amphitheater” in de Toscaanse regio Maremma, nabij het Italiaanse vissersdorp Castiglione della Pescaia. 


Bijzonderheden
Ze zijn vernoemd naar een heel oud en nu opgedroogd meer, dat de Romeinen destijds de naam Prelius gaven en dat zich aan de voet van de heuvels bevond. In deze wijngaarden is Giovannella Stianti, dynamisch eigenaresse van het Castello di Volpaia, vermaard om zijn geweldige Chianti Classico, enige jaren geleden een nieuw wijnavontuur gestart. De eerste resultaten, haar Preliuswijnen, zijn sinds kort op de markt en nu al een overweldigend succes. Ze zijn afkomstig van de op organische wijze geteelde druiven.


Proefnotitie
De Prelius is prachtig donker van kleur. Hij is opvallend fijn van geur en al tijdens de eerste slok proeft men, dat hij zeer elegant, fruitrijk en perfect in balans overkomt. Die laatste eigenschap dankt hij aan de Cabernet Sauvignondruif, waaraan deze grootse wijn zijn ontstaan dankt.


Wijn en spijs
De wijn valt ideaal te combineren met gerechten van rood vlees en hij past goed bij plats van wild met een niet al te geprononceerde smaak en bij allerhande kaasschotels.

1295
fles
€ 10,70
excl. btw

Streek
Toscane

Appellatie
Maremma Toscana DOC

Oogstjaar
2012

Druivenras(sen)

Cabernet Sauvignon

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºC

Wijnkleur
Rood