+31 (0)26 4455912          wapen grijs     thuiswinkelwaarborg logo grijs

De winkelwagen is leeg

2021 Een mooi wijnjaar!

Kleine oogst met grote kwaliteit uit Frankrijk.

In veel opzichten was 2021 een behoorlijk bewogen jaar. Gelukkig levert het ook wat moois: we hebben wederom een selectie van een aantal zeer fraaie wijnen voor u weten samen te stellen.

Het jaar begon voor veel wijnboeren met een opvallend milde winter. Zo kende eind maart enkele ongewoon warme dagen van soms wel 25 graden. Door deze warmte liepen de duivenstokken wat eerder uit dan gewoonlijk, waarmee ook het risico op vorstschade toenam. De weersvoorspellingen werden dan ook zeer nauwlettend in de gaten gehouden om op tijd maatregelen te kunnen treffen. 

Kacheltjes in de wijngaarden, het was een schilderachtig gezicht, maar voor de wijnboeren een bittere noodzaak. Zelfs met helikopters werd er getracht de kou uit de wijngaarden te blazen. Het weer zorgde in Frankrijk voor grote verschillen tussen noord en zuid, zelfs van dorp tot dorp kon de opbrengst verschillen. Helaas heeft de nacht van 7 op 8 april in de Loire, Champagne, Elzas en Jura bijna alle jonge loten geruïneerd. 

In de zuidelijker gelegen gebieden is de trend veel positiever. De zomer bracht een afwisseling van voldoende vocht en droge periodes wat gunstig was voor de rijping van de trossen. Ook hier was er soms wel wat schade, maar wij waren blij verast met de mooie wijnen die wij te proeven kregen! Het resultaat is kwaliteit die ondanks en juist door het lage rendement zeer goed is.

 

Met vriendelijke groet,
Robbers & van den Hoogen

handetekening marcel

Marcel Donders
vinoloog

Onze wijnadviseurs

Marcel Donders

06 53728368

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henk van de Scheur

06 12479246

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ivo van Nispen

06 49430019

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Robert van Duinen

06 17464872

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe werkt het?
Reserveren, hoe werkt het? U maakt zelf of met onze hulp, uw keuze uit het ruime aanbod van Robbers & van den Hoogen. Vervolgens reserveert u een aantal flessen wijn die, afhankelijk van hun ontwikkelingstempo, gedurende drie of vijf jaar vanaf hun oogstjaar kosteloos in onze kelders kunnen rijpen. In onze kelders liggen de wijnen onder ideale omstandigheden, bij een temperatuur van 12 graden. De hoge vochtigheidsgraad levert een belangrijke bijdrage aan het voortreffelijke rijpingsklimaat. Na uw reservering ontvangt u jaarlijks een overzicht van uw eigen “wijnkel-der” in onze kelders, de rijping en het drinkbaarheidsstadium. Zodra de wijnen op dronk zijn, sturen wij u een bericht zodat u altijd op het juiste moment van uw wijnen kunt genieten.

 

Wat zijn de spelregels?
Reserveren is mogelijk vanaf 36 flessen en minimaal 12 flessen* per soort. Bij aankoop ontvangt u een Garantie-Certificaat. Binnen de termijn van twee, drie of vijf jaar worden de wijnen, zodra deze op dronk zijn, op afroep franco huis in Nederland geleverd. Dat gebeurt in eenheden van 12 flessen*, met een minimum van 36 flessen per zending. (* Wijnen vanaf € 20,- per fles vanaf 6 flessen per soort) De flessen waaruit u kunt kiezen, vindt u terug in deze brochure. Natuurlijk kunnen de wijnen ook langer in onze kelders blijven liggen. Na de termijn van drie of vijf jaar zullen wij hier per fles een bedrag aan bewaarloon voor in rekening brengen. De wijnen die bij ons in bewaring liggen, zijn, tegen de aankoopwaarde, verzekerd tegen breuk en brand.

 

Kwantumkortingen
Onderstaande kwantumkortingen gelden ook in combinatie met uw aankoop voor directe levering. Bij aankoop van:
36 flessen (ook gesorteerd) 2%
60 flessen (ook gesorteerd) 3%
96 flessen (ook gesorteerd) 4%
120 flessen (ook gesorteerd) 5%
180 flessen (ook gesorteerd) 6%
240 flessen of méér (ook gesorteerd) 7%

Alle prijzen zijn in euro’s en inclusief 21% BTW.Prijzen blijven geldig tot het verschijnen van een nieuwe prijslijst.

Prijswijzigingen en tekstfouten voorbehouden.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang als eerste onze speciale aanbiedingen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.


Bekijk ons aanbod in de wijnshop

Binnen onze wijnshop vindt u een grote variatie aan voor uw geselecteerde wijnen. Bent u op zoek naar een passende wijn bij uw gerecht, als geschenk of voor een bijzonder gelegenheid. Kijkt u gerust rond mocht u vragen hebben over ons assortiment kunt u contact met ons opnemen.

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen
Velperweg 23
6824 BC Arnhem (routebeschrijving)
telefoon + 31 (0)26 4455912
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.