Wijnshop

Siglo XX Airén Blanco 2016

La Mancha DO, La Mancha, Spanje

Ligging
La Mancha, in Castilië, is de grootste wijnstreek van Spanje.


Bijzonderheden
In dit gebied ten zuidoosten van Madrid wordt volop geëxperimenteerd met modernetechnieken in de kelder. Dit is nodig gezien de extreme klimaatomstandigheden in het gebied. De temperaturen kunnen in de winter zakken tot –22°C; in de zomer stijgen ze gemakkelijk tot zeker 44°C. Er valt bovendien weinig neerslag. De bodem bestaat hier uit donkere aarde en een roodbruine grondsoort met kalk, zandsteen en kiezel. De diversiteit aan druivenrassen maakt het bovendien mogelijk veel verschillende wijnstijlen te produceren.


Proefnotitie
Een witte wijn, blankgeel van kleur met een fijn bloemig bouquet. De smaak is fris en stuivend met hints van appel, citrus en florale tonen. De afdronk is goed in balans en verleidelijk fruitig. Bodega Cristo de la Vega in Socuellamos weet door zijn zestigjarige ervaring, de nieuwste wijnbouwtechnieken en door de koele vergisting van de Airén (100%) een heerlijke frisfruitige witte wijn te maken.


Wijn en spijs
Probeert u de Siglo XX Airén Blanco eens als aperitief, bij lichte voorgerechtjes, salades, tapas en schaal- en schelpdieren.


 

775
fles
€ 6,40
excl. btw

Streek
La Mancha

Appellatie
La Mancha DO

Oogstjaar
2016

Druivenras(sen)
100% Airén

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 11ºc

Wijnkleur
Wit