Wijnshop

Siglo XX Barrica Merlot/Cabernet Sauvignon 2013

La Mancha DO, La Mancha, Spanje

Ligging
La Mancha, in Castilië, is de grootste wijnstreek van Spanje.


Bijzonderheden
In dit gebied ten zuidoosten van Madrid wordt volop geëxperimenteerd met modernetechnieken in dekelder. Dit is nodig gezien de extreme klimaatomstandigheden in het gebied. De temperaturen kunnen in de winter zakken tot –22°C; in de zomer stijgen ze gemakkelijk tot zeker 44°C. Er valt bovendien weinig neerslag. De bodem bestaat hier uit donkere aarde en een roodbruine grondsoort met kalk, zandsteen en kiezel. De diversiteit aan druivenrassen maakt het bovendien mogelijk veel verschillende wijnstijlen te produceren.


Proefnotitie
Een rode wijn met een fruitige geur van zwarte kersen. De smaak is intens fruitig, soepel, met impressies van rijp zwart rood fruit en kruiden. De afdronk is warm, goed in balans en verleidelijk fruitig. Bodega Cristo de la Vega weet de sappige en fruitige Merlot (80%) op een juiste manier te combineren met de temperamentvolle Cabernet Sauvignon. De lichte houttonen maken het af.


Wijn en spijs
Probeert u de Siglo XX eens bij gestoofde of gebraden vlees- gerechten, bij een stukje kip, wildschotels of bij gerijpte kazen; en natuurlijk ook bij de barbecue.


 

775
fles
€ 6,40
excl. btw

Streek
La Mancha

Appellatie
La Mancha DO

Oogstjaar
2013

Druivenras(sen)
80% Merlot
20% Cabernet Sauvignon

Inhoud fles
0,75

Serveertemperatuur
Rond 17ºc

Wijnkleur
Rood